Exercițiul „CETATEA 2019”

Miercuri, 9 octombrie, s-a dat startul exercițiului de comunicații și informatică (CISEX) - „CETATEA 2019”. Alături de structuri de comunicații și informatică din Armata României, la exercițiu participă detașamente din țări membre ale NATO (Italia, Polonia și Bulgaria) și Republica Moldova, în calitate de stat partener. Totodată, sunt prezenți, având statut de observatori, reprezentanți din Grecia.

Anul acesta, exercițiul „CETATEA 19” se desfășoară în perioada 9 - 18 octombrie în mai multe locații din România, iar  conducerea exercițiului se realizează din cazarma Bazei 42 comunicații și tehnologia informației Râșnov.

Scopul exercițiului „CETATEA 19” constă în planificarea, realizarea și evaluarea sistemului de comunicații și informatică necesar exercitării comenzii și controlului structurii de forțe a Armatei României. Exercițiul presupune integrarea unor capabilități specifice mediului federalizat pentru rețelele de misiune, dezvoltarea și testarea acestora, precum și evaluarea interoperabilității sistemelor de comandă, control, comunicații, computere, informații, supraveghere și cercetare (C4ISR) naționale cu cele ale NATO și ale partenerilor, în mediu static și dislocabil.