Ceremonie de trecere în rezervă

     Începând cu data de 30.11.2020, trece în rezervă domnul general de brigadă GICĂ GHEBAN, locțiitorul comandantului Comandamentului comunicațiilor și informaticii.

      Cu această ocazie s-a desfășurat o ceremonie militară în prezența comandantului Comandamentului comunicațiilor și informaticii general-maior VALENTIN BECHERU, a comandanților unităților militare subordonate din garnizoana București, precum și a cadrelor militare din Comandamentul comunicațiilor și informaticii.

     În cadrul ceremoniei militare de trecere în rezervă, a fost citit Decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă Gică Gheban semnat de Președintele Klaus Iohannis, i-au fost înmânate Sabia cu înscrisuri gravate, Emblema de Onoare a Comandamentului forțelor întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, Placheta Comandamentului comunicațiilor și informaticii și Diploma de gratitudine în semn de înaltă prețuire. Domnul general-maior Valentin Becheru i-a mulțumit pentru loialitate, implicare, participare, coordonare și sprijin în toate misiunile și activitățile în care comandamentul a fost implicat.

     Domnul general de brigadă Gică Gheban a mulțumit comandantului, pentru sprijinul necondiționat, dar și intregului colectiv pentru devotamentul, ajutorul și susținerea care i-au fost asigurate în cei patru ani de când se află în comandament și nu în ultimul rând, a mulțumit tuturor comandanților din unitățile militare subordonate, colaboratorilor, dar și familiei fără de care nu ar fi putut să aibă o carieră atât de frumoasă.

     Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și răspândire a virusului SARS-CoV-2.

     Un ofițer foarte bine pregătit, general de brigadă Gică Gheban, a absolvit Liceul militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung promoția 1988, Școala militară de transmisiuni „Decebal” promoția 1991, precum și multe alte cursuri de pregătire de specialitate.

     De-a lungul celor 30 de ani de carieră militară a îndeplinit la Regimentul 42 transmisiuni/Centrul 42 comunicații și informatică de sprijin funcția de comandant pluton telefonie, comandant companie radio, ofițer 4 la operații și instrucție, comandant batalion radio, locțiitor al comandantului. În perioada 2009-2016, a fost comandant la Centrul 346 comunicații RNMC Sebeș, iar din anul 2016 a fost numit, pe rând, șef de stat major, apoi director al Comandamentului comunicațiilor și informaticii. Din octombrie 2018 este numit locțiitor al comandantului Comandamentului comunicațiilor și informaticii până la trecerea în rezervă.

     Colectivul comandamentului îi dorește multă sănătate, viață lungă, plină de împliniri, fericire și bucurii alături de familie și de cei dragi.