COMANDAMENTUL COMUNICAȚIILOR ȘI INFORMATICII – EXERCIȚIUL SABER GUARDIAN 2017

                  
https://www.army.mil
​      

Comandamentul comunicațiilor și informaticii

11.07.2017

Biroul secretariat și relații publice

E-mail: cci@mapn.ro

Comunicat de presă

 

COMANDAMENTUL COMUNICAȚIILOR ȘI INFORMATICII – EXERCIȚIUL SABER GUARDIAN 2017

 

În perioada 11-20 iulie, pe teritoriul României, Bulgariei și Ungariei se desfășoară exercițiul Saber Guardian 2017, la care participă armate ale statelor membre NATO precum și ale unor state partenere.

La acest exercițiu, Comandamentul comunicațiilor și informaticii participă cu sisteme de comunicații și informatică destinate asigurării serviciilor de date, voce și imagine necesare executării comenzii și controlului structurilor din teren.

În acest scop, din cadrul Comandamentului au fost dislocate echipamente și sisteme specifice – containere radioreleu, containere de comutație, multiplexare, secretizare, supervizare, autospeciale de video-tele-conferință, module informatice, autostații Anchor Station, precum și aproximativ 200 cadre militare și soldați gradați profesioniști pentru deservirea acestora.

Pentru specialiștii Comandamentului comunicațiilor și informaticii exercițiul reprezintă o oportunitate pentru verificarea nivelului de interoperabilitate tehnică și procedurală cu structurile similare ale celorlalte armate participante.