Exercițiul CETATEA 2020

    În acest an, în perioada 21.09-02.10, se desfășoară exercițiul „CETATEA 20”, exercițiu ce asigură antrenarea structurilor de comunicații și informatică pentru planificarea și realizarea sprijinului de specialitate necesar asigurării schimbului informațional la nivel strategic, operațional și tactic, într-un mediu de lucru federalizat și într-un spațiu cibernetic ostil.
    Spre deosebire de anii anteriori, în contextul situației epidemiologice naționale și internaționale determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, în anul 2020 exercițiul „CETATEA 20” nu va putea avea participanți din alte state membre NATO sau partenere.
    Principalul obiectiv al exercițiului „CETATEA 20” îl reprezintă asigurarea serviciilor de comunicații, informatică și apărare cibernetică în sprijinul executării comenzii și controlului structurilor participante.
    Totodată exercițiul „CETATEA” oferă oportunitatea testării, evaluării și validării echipamentelor și tehnologiilor nou intrate în dotare/înzestrare și posibilitatea de antrenare și menținere a deprinderilor specialiștilor în cel mai dinamic domeniu, în care tehnologia avansează în permanență – comunicații și informatică.
    21 septembrie este data de începere a exercițiului „CETATEA 2020”. Exercițiul se desfășoară în mai multe locații din România, conducerea exercițiului realizându-se din cazarma Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației, București.