Deschiderea Exercitiului NATO de comunicații și informatică STEADFAST COBALT 2019

 La data de 19 mai, a avut loc deschiderea Exercitiului NATO de comunicații și informatică STEADFAST COBALT 2019. La deschidere au participat aproximativ 900 militari români și străini din structurile de comunicații și informatică ale NATO.
„STCO 2019 este o importantă oportunitate pentru România să participe alături de aliații săi la evaluarea și testarea interoperabilitații și compatibității sistemelor de comunicațiilor și informatiă utilizate pentru asiguarea comenzii și controlului strucurilor NATO.”, a precizat colonelul Gheorghe Spoială, șeful de stat major al Comandamentului comunicațiilor si informaticii.
Exercițiul NATO de comunicații și informatică STEADFAST COBALT 2019 se desfășoara anual iar, anul acesta, țara noastră este gazdă pentru a doua oară. Exercițiul a avut loc în România pentru prima data în anul 2016, tot în cazarma Centrului 48 comunicații și informatică strategice.
Exercițiul din acest an își propune instruirea în comun pentru acordarea suportului multinațional în operațiile desfășurate de NATO și exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilității resurselor umane și tehnice.