Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii

Deschiderea anului de învățământ liceal și postliceal 2023-2024
11.09.2023


 
Ca în fiecare an, începutul lunii septembrie este sinonim cu debutul unui nou an școlar. Ca peste tot în țară, școlile își deschid porțile pentru alte generații de copii și tineri care își continuă drumul cunoașterii și al învățăturii, cu emoția întâlnirii noilor colegi, profesori și instructori cu care-și vor petrece următorii ani de studii.
Astăzi, 11 septembrie, la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova și  la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu, unități de învățământ aflate în subordinea Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, s-au desfășurat festivitățile de deschidere a noului an școlar 2023-2024.
După ce s-au echipat în uniforma militară, cei 567 de elevi, dintre care 169 de boboci, de la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” au participat la ceremonia dedicată deschiderii anului școlar 2023-2024.
La festivitate a fost prezent comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, general-maior Adrian Brînză, care a declarat: „Mă bucur să întâlnesc astăzi, aici, atât de mulți adolescenți care au ales să urmeze studiile liceale în cadrul unuia dintre cele mai performante colegii militare din țară, Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu”. Alegerea unui liceu vocațional și, implicit, a unei cariere militare demonstreză faptul că în România mai există tineri curajoși care-și iubesc țara, cu atașament față de haina militară și de valorile acestui neam.”
În finalul discursului, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii le-a urat elevilor „mult succes în noul an școlar, sănătate și satisfacții depline și puterea de a rezista, pentru că, așa cum spunea poetul roman Persius <<Cucerește cel care rezistă mai mult.>>. Așadar, rezistați și veți cuceri lumea!!!”
***
La ceremonia de deschidere a anului de învățământ 2023-2024 de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu, alături de elevii de anul II, părinți, cadre didactice și instructori, personal militar și civil, au participat cei 180 de elevi admiși la programul de studii postliceale cu durata de 1 an/subofițeri și cei 135 de elevi admiși la programul de studii postliceale cu durata de 2 ani/maiștri militari.
Festivitatea s-a desfășurat în prezența colonelului Cristian Serescu, locțiitor al comandantului Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, precum și a altor reprezentanți de seamă ai structurilor din Ministerul Apărării Naționale, din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale, ai instituțiilor din sistemul național de apărare și ai societății civile.
***
Le dorim tuturor elevilor, cadrelor didactice și instructorilor, un an nou școlar cât mai bun, cu satisfacții școlare și rezultate frumoase, cât mai multe momente de empatie, solidaritate și sprijin!